script> (()=>{var u=class{constructor(t){this.wrapper=t;if(this.minus=t.querySelector('[button="minus"]'),!this.minus){console.error("Missing minus button",t);return}if(this.plus=t.querySelector('[button="plus"]'),!this.plus){console.error("Missing plus button",t);return}if(this.input=t.querySelector('input[type="number"], input[inputmode="numeric"]'),!this.input){console.error("Missing valid input",t);return}this.step=Number(this.input.getAttribute("step")||"1")||1,this.input.hasAttribute("min")&&(this.min=Number(this.input.getAttribute("min"))),this.input.hasAttribute("max")&&(this.max=Number(this.input.getAttribute("max"))),this.input.setAttribute("readonly",""),this.value=Number(this.input.value)||0,this.minus.addEventListener("click",n=>{if(n.preventDefault(),n.stopPropagation(),this.min==null)this.input.value=(this.value-this.step).toString();else{let e=this.value-this.step;e{if(n.preventDefault(),n.stopPropagation(),this.max==null)this.input.value=(this.value+this.step).toString();else{let e=this.value+this.step;e>this.max&&(e=this.max),this.input.value=e.toString()}this.input.dispatchEvent(new Event("change",{bubbles:!0}))}),this.input.addEventListener("change",n=>{this.value=Number(this.input.value)})}minus;plus;input;value;step=1;min;max};function s(){document.currentScript.closest('.w-form').querySelectorAll('[forms="increment-decrement"]').forEach(i=>{i.dataset.minusPlus||(new u(i),i.dataset.minusPlus="true")})}s();document.addEventListener("udesly.refresh",s);document.addEventListener("wf-change-cart-state",s);document.querySelectorAll('form[data-node-type="commerce-cart-form"]').forEach(i=>{new MutationObserver(s).observe(i,{childList:!0,subtree:!0})});})(); style> [forms="increment-decrement"] input[readonly] { cursor: none; background-color: inherit; } [forms="increment-decrement"] input[type='number']::-webkit-inner-spin-button, [forms="increment-decrement"] input[type='number']::-webkit-outer-spin-button { display: none; }

Radite sa mladima na početku njihove karijere

Postanite mentor mladima u periodu od tri meseca i budite deo pozivitivne promene

Vizija za
mentorstvo

Ciljevi
Program ima za cilj da izazove pozitivne promene u ličnom, karijernom i preduzetničkom životu mladih u Srbiji.
Mladi ljudi
Osoba sa kojom ćemo vas povezati i koju ćete mentorisati biće izabrana shodno vašem znanju, veštinama i iskustvu, kao i njihovim ciljevima. O tome ćete više saznati tokom našeg onlajn intervjua.
Postavljanje ciljeva
Tokom prve nedelje programa, postavićete 3 cilja zajedno sa osobom koju mentorišete i sa kojom ćete sarađivati u periodu od tri meseca.
Mentorski model
Tokom predkoordinacionog sastanka za mentore, pružićemo teorijski okvir i praktične smernice za mentorstvo.

Budite mentor
zato što

Pozitivan uticaj
Imaćete priliku da pozitivno utičete na nečiji život tako što ćete im posvetiti mali deo svog slobodnog vremena.
Prošireni pogled na svet
Obogatićete svoje liderske i mentorske veštine, i proširiti svoj pogled na svet novim perspektivama i načinima razmišljanja.
Deo zajednice
Kao deo naše zajednice, moći ćete da sklopite na desetine novih i korisnih poznanstava sa drugim mentorima, kompanijama i mladim ljudima.

Mentori koje tražimo

Tražimo iskusne i zrele osobe koje bi želele svoje slobodno vreme posvetiti poboljšanju društva u kojem živimo.

Mentori mogu postati svi profesionalci i preduzetnici sa najmanje 5 godina iskustva. Tražimo ljude koji su spremni da provedu u proseku 2 sata nedeljno prenoseći svoje znanje i iskustvo sa ciljem da pomognu mladoj osobi na početku ličnog, karijernog ili preduzetničkog razvoja.

Šta očekujemo od vas?

1
Odgovornost
Obavezno
Ka razvoju osobe koju mentorišete i ostvarenju zajednički postavljenih ciljeva.
2
Upornost
Obavezno
Potrebno je da posvetite najmanje 2 sata nedeljno sastancima i komunikaciji sa osobom koju mentorišete.
3
Prisustvo
Obavezno
Na predkoordinacionom sastanku za mentore (19.11. od 18:00 - 20:00, onlajn) i na našem otvaranju (24.10. od 15:00 - 19:00, poželjno uživo).
4
Posvećenost
Po želji
Za zajednicu, događaje i društvene izazove.

Neki od mentora u programu

Partner i voditelj dizajna
Daniel Dungjov
HIPE
Vodič proizvoda
Antonia Ditsova
SumUp
Partneri
Georgi Malchev
Istražite
fotografija mentora
Trener tima
Desi Jagger
desijagger.com
Suosnivač i umetnički direktor
Iana Kostantsalieva
Depikt
Šef isporuke
Stanislav Iordanov
OpenTag
Izvršni direktor i osnivač
Aleksandar Serov
Pet Buddi
fotografija mentora
Generalni direktor
Ivaйlo Iorgov
GemSeek grupa
fotografija mentora
Suosnivač
Boris Georgiev
Out2Bound
fotografija mentora
Novinar, TV voditelj
Miroljuba Benatova
Pitanja, TV1
fotografija mentora
Suosnivač
Iasen Rusev
Screo
Osnivač i izvršni direktor
Viktor Stoilov
Markademika
Šef e-trgovine
Liubomira Petrova
RAČUN
CCO
Radostina Peneva
Smart Organic
Upravljački partner
Pavel Panov
U tvojim rukama
Osnivač i izvršni direktor
Veselin Tonov
Video fabrika
Gospodnji dizajn proizvoda
Sevilja Rehimova
Smule
Menadžer marketinga
Kamen Zafirov
J Point +

Program

Program je hibridan - u njemu možete učestvovati i lično i onlajn. Prisustvo događaju otvaranja i preliminarnom sastanku sa koordinatorima je obavezno, a na ostalim događajima - kao što su zatvaranje, onlajn obuka, poslovne simulacije i umrežavanje, prisustvo je poželjno, ali nije obavezno.

Otvaranje
događaja

24.

nov.

Završna
manifestacija

16.

feb.

Onlajn
obuka

Onlajn

Poslovne
simulacije

Beograd

Umrežavanje

Beograd

Susreti sa
koordinatorima

Onlajn

Tromesečni mentorski period

/Min. 2 sata nedeljno, uživo ili onlajn/

Program

Program je hibridan - u njemu možete učestvovati i lično i onlajn.

Prisustvo događaju otvaranja i preliminarnom sastanku sa koordinatorima je obavezno, a na ostalim događajima - kao što su zatvaranje, onlajn obuka, poslovne simulacije i umrežavanje, prisustvo je poželjno, ali nije obavezno.

Otvaranje
događaja

24.

nov.

Tromesečni mentorski period

/ Min. 2 sata nedeljno, uživo ili onlajn /

16.

feb.

Završna
manifestacija

Onlajn
obuka

Onlajn

Poslovne
simulacije

Beograd

Umrežavanje
Networking

Beograd

Susreti sa
koordinatorima

Onlajn

Proces prijavljivanja

Novembra
do 9. nov | Intervjui (15 min. onlajn)
11. nov.
Potvrda
učešća
do 3. nov. | Prijava
19. nov.
Preliminarni
sastanak
koordinatora
sa mentorima
24. nov.
Otvaranje
događaja
do 3. novembra
Prijava
do 9. novembra
Intervjui
(15 min. onlajn)
do 11. novembra
Potvrda učešća
19. novembra
Preliminarni
sastanak
koordinatora sa
mentorima
24. novembra
Otvaranje događaja

Pridružite se prvoj sezoni

U nastavku ćete pronaći naš obrazac za prijavu, za koji je potrebno da izdvojite vreme i pažnju. Nakon što primimo vašu prijavu, dobićete automatsku potvrdu putem mejla (ukoliko se mejl ne pojavi odmah, proverite u „nepoželjne poruke“ ili „promocije“).

U septembru ćemo vas kontaktirati u vezi narednih koraka i/ili pozivom za 15-minutni intervju na kojem želimo da saznamo više o vama, vašim vrednostima, motivaciji i iskustvu. Ideja je sakupimo informacije kako bismo što bolje formirali mentorski par, odnosno doneli dobru procenu o tome koji bi bili najpogodniji mentor i mladi učesnik.

24. novembra 2024. do 16. februara 2025.

Prijavite se kao

http://
http://
Napomena:
Podnošenjem ovog obrasca izražavaš interesovanje za našu prvu sezonu, koja počinje u novembru. Kontaktiraćemo te vezano za naredne korake pismeno ili/i pozivom na onlajn intervju početkom oktobra i zahtevom da popuniš pun obrazac za prijavu.

Интересът ти за седми сезон на Mentor the Young е успешно заявен.

Ще се свържем с теб със следващи стъпки и/или директна покана за онлайн интервю в началото на септември и с молбата да попълниш пълната форма за кандидатстване.
Увери се, че няма линкове в голямото текстово поле.
http://
http://
Ти се кандидатира успешно!
Формата не работи, ако си оставил/а линк като част от отговора си на отворените въпроси - моля, премахни го.
http://
http://
Napomena:
Podnošenjem ovog obrasca izražavate interesovanje za našu prvu sezonu, koja počinje u novembru. Kontaktiraćemo vas vezano za naredne korake pismeno ili/i pozivom na onlajn intervju početkom oktobra i zahtevom da popunite pun obrazac za prijavu.

Интересът ти за седми сезон на Mentor the Young е успешно заявен.

Ще се свържем с теб със следващи стъпки и/или директна покана за онлайн интервю в началото на септември.
Увери се, че няма линкове в голямото текстово поле.

Често задавани въпроси

Mogu li da učestvujem ako ne živim u Beogradu ili Srbiji?
Da, program je namenjen svima koji žive i van glavnog grada ili zemlje. Svi obrazovni resursi, osim poslovnih simulacija koje se održavaju uživo, dostupni su onlajn. Pored toga, u okviru svake sezone pružamo opciju onlajn umrežavanja za učesnike koji nisu u mogućnosti da uživo prisustvuju događajima.
Koji su uslovi za prijavu mladih?
Mladi koji se prijavljuju na program moraju pre svega imati ciljeve koje žele da postignu u radu sa mentorom. Oni mogu biti raznovrsni, a rad na njihovom ostvarivanju zahteva od kandidata da posvete minimum dva sata nedeljno u periodu od tri meseca. Neophodno je pristupiti radu sa otvorenim stavom i željom za učenjem.
Koji su uslovi za prijavu mentora?
Mentori koji se prijavljuju za program treba da budu profesionalci sa najmanje 5 godina radnog iskustva. Očekujemo od njih da mogu posvetiti najmanje dva sata nedeljno u periodu od tri meseca, u okviru kojih treba da pokažu spremnost da podele znanja sa osobom koju mentorišu, radeći na njihovim ličnim, karijernim ili preduzetničkim ciljevima.
Kada mogu da se prijavim za sledeću sezonu?
Sledeća sezona “Mentor the Young” počinje 24. novembra i prijave su već otvorene! Možete se prijaviti do 3. novembra, nakon čega ćemo vas kontaktirati u vezi narednih koraka i/ili pozivom na 15-minutni onlajn intervju. Potvrdu učešća možete očekivati 11. novembra.
Kako se formiraju parovi koji uključuju mlade i mentore?
Formiranje svakog mentorskog para vrši se potpuno personalizovanim pristupom, uzimajući u obzir kriterijume kao što su profesija, specijalizacija, stepen razvoja, vrsta ciljeva i iskustvo. Prijave kandidata i intervjui su ključan deo ovog procesa.
Mogu li se prijaviti ako sam izvan starosnog raspona od 18 do 25 godina?
Pravimo izuzetke do ±1 godine sve dok prepoznajemo želju, fokus, motivaciju i otvoren stav za učenje. Ukoliko nismo u mogućnosti da razmotrimo tvoju prijavu zbog starosnih ograničenja, podstičemo i preporučujemo da razmisliš o drugim mentorskim programima u Srbiji.