script> (()=>{var u=class{constructor(t){this.wrapper=t;if(this.minus=t.querySelector('[button="minus"]'),!this.minus){console.error("Missing minus button",t);return}if(this.plus=t.querySelector('[button="plus"]'),!this.plus){console.error("Missing plus button",t);return}if(this.input=t.querySelector('input[type="number"], input[inputmode="numeric"]'),!this.input){console.error("Missing valid input",t);return}this.step=Number(this.input.getAttribute("step")||"1")||1,this.input.hasAttribute("min")&&(this.min=Number(this.input.getAttribute("min"))),this.input.hasAttribute("max")&&(this.max=Number(this.input.getAttribute("max"))),this.input.setAttribute("readonly",""),this.value=Number(this.input.value)||0,this.minus.addEventListener("click",n=>{if(n.preventDefault(),n.stopPropagation(),this.min==null)this.input.value=(this.value-this.step).toString();else{let e=this.value-this.step;e{if(n.preventDefault(),n.stopPropagation(),this.max==null)this.input.value=(this.value+this.step).toString();else{let e=this.value+this.step;e>this.max&&(e=this.max),this.input.value=e.toString()}this.input.dispatchEvent(new Event("change",{bubbles:!0}))}),this.input.addEventListener("change",n=>{this.value=Number(this.input.value)})}minus;plus;input;value;step=1;min;max};function s(){document.currentScript.closest('.w-form').querySelectorAll('[forms="increment-decrement"]').forEach(i=>{i.dataset.minusPlus||(new u(i),i.dataset.minusPlus="true")})}s();document.addEventListener("udesly.refresh",s);document.addEventListener("wf-change-cart-state",s);document.querySelectorAll('form[data-node-type="commerce-cart-form"]').forEach(i=>{new MutationObserver(s).observe(i,{childList:!0,subtree:!0})});})(); style> [forms="increment-decrement"] input[readonly] { cursor: none; background-color: inherit; } [forms="increment-decrement"] input[type='number']::-webkit-inner-spin-button, [forms="increment-decrement"] input[type='number']::-webkit-outer-spin-button { display: none; }

Работи с младеж в началото на своето развитие

Стани част от положителната промяна, бидейки ментор за три месеца

Визия за
менторството

Цели
Програмата има за своя цел да провокира положителна промяна в личностните, кариерните и предприемаческите животи на младите хора в България.
Младежи
Младежът, с когото ще те свържем ще съответства на твоите знания, умения, желания и опит, с които ще се запознаем по време на онлайн интервюто ни.
Целеполагане
По време на първата седмица от програмата ще поставите 3 цели на младежа, с когото ще работите през последващите три месеца.
Менторски модел
По време на предварителната координаторска среща за ментори ще предоставим теоретична рамка и практични насоки за менторството.

Бъди ментор, защото

Положително въздействие
Имаш възможността да въздействаш положително на нечий живот, инвестирайки малка част от свободното си време.
Разширен мироглед
Ще обогатиш своите лидерски и менторски умения, ще разшириш мирогледа си и ще се запознаеш с нови перспективи и начини на мислене.
Общност
Бидейки част общността ни, ще можеш да изградиш стотици нови и смислени запознанства с останалите ментори и младежи.

Менторите, които търсим

Търсим опитни и зрели хора, които виждат смисъл в това да отделят от свободното си време, за да допринесат към подобрението на обществото, в което живеем.

Като ментори могат да се включат всички професионалисти и предприемачи с поне 5-годишен опит. Търсим хора с желанието да отделят по средно 2 ч. на седмица, споделяйки знанията и опита си, с целта да подпомогнат младеж в началото на своето личностно, кариерно или предприемаческо развитие.

Какво очакваме
от теб?

1
Отговорност
Задължително
Към развитието на твоя младеж и постигането на съвместно поставените цели.
2
Постоянство
Задължително
Изразяващо се в това да отделяш поне 2 ч. на седмица за срещи и комуникация с твоя младеж.
3
Присъствие
Задължително
На предварителната координаторска среща за ментори (12.02, 18:00 - 20:00 ч., онлайн) и на откриващото ни събитие (17.03, 15:00 - 19:00 ч., препоръчително на живо).
4
Ангажираност
По желание
Към общността, събитията и социалните предизвикателства.

Част от менторите в програмата

Partner & Design Lead
Даниел Дунгьов
HYPE
Product Lead
Антония Дицова
SumUp
Partner
Георги Малчев
Xplora
photo of mentor
Team Coach
Деси Джагър
desijagger.com
Co-Founder & Art Director
Яна Костанцалиева
Depikkt
Head of Delivery
Станислав Йорданов
OpenTag
CEO & Founder
Александър Серов
Pet Buddy
photo of mentor
Managing Director
Ивайло Йоргов
GemSeek Group
photo of mentor
Co-Founder
Борис Георгиев
Out2Bound
photo of mentor
Journalist, TV Host
Миролюба Бенатова
The Questions, TV1
photo of mentor
Co-Founder
Ясен Русев
Escreo
Founder & CEO
Виктор Стоилов
Markademics
Head of e-Commerce
Любомира Петрова
BILLA
CCO
Радостина Пенева
Smart Organic
Managing Partner
Павел Панов
In Your Hands
Founder & CEO
Веселин Тонов
Video Fabrika
Sr. Product Design
Севил Рехимова
Smule
Marketing Manager
Камен Зафиров
J Point +

Програма

Програмата е хибридна - в нея може да се участва както присъствено, така и онлайн. Присъствието на откриващото събитие и предварителната координаторската среща е задължително, а на останалите събития - закриващо, онлайн обучения, бизнес симулации и нетуъркинг - e единствено препоръчително.

Откриващо
събитие

17

март

Закриващо
събитие

23

юни

Онлайн
обучения

Онлайн

Бизнес
симулации

София

Нетуъркинг
събития

София

Координаторски
срещи

Онлайн

3-месечен менторски период

/мин. 2 ч. на седмица, на живо или онлайн/

Програма

Присъствието на откриващото събитие и на предварителната координаторска среща е задължително.

Програмата е хибридна - в нея може да се участва както присъствено, така и онлайн.

Освен на откриващото събитие и на предварителната координаторска среща, останалите събития - закриващо, онлайн обучения, бизнес симулации и нетуъркинг - са препоръчителни, но не и задължителни.

Откриващо
събитие

17

март

3-месечен менторски период

/мин. 2 ч. на седмица, на живо или онлайн/

23

юни

Закриващо
събитие

Онлайн
обучения

Онлайн

Бизнес
симулации

София

Нетуъркинг
събития

София

Координаторски
срещи

Онлайн

Процес по кандидатстване

Февруари
Март
до 01 март | интервюта (15 мин, онлайн)
04 март
потвърждение
за участие
до 17 фев | кандидатстване за програмата
12 март
предварителна
координаторска
среща за ментори
17 март
откриващо
събитие
до 17 февр
кандидатстване
за програмата
до 01 март
интервюта
(15 мин, онлайн)
04 март
потвърждение
за участие
12 март
предварителна
координаторска
среща за ментори
17 март
откриващо събитие

Включи се в сезон 6

По-долу ще намериш апликационната ни форма, на която препоръчваме да отделиш нужното време и внимание. След като получим кандидатурата ти ще получиш автоматично потвърждение по имейл (провери в “спам” или “promotions”).

До 48 ч. след кандидатстване ще се свържем с теб със следващи стъпки и/или покана за 15-минутно интервю, с което целим да научим повече за теб, твоите ценности и опит. На база интервюто ще те свържем с най-подходящата менторска половинка.

17 март 2024 - 23 юни 2024

Kандидатствай като

http://
http://
Отбелязваме:
Изпращайки тази форма, заявяваш интереса си към шестия ни сезон, който започва през месец март. Допълнително ще се свържем с теб със следващи стъпки и/или покана за 15-минутно онлайн интервю през февруари и с молбата да попълниш пълната към тогавашния момент кандидатура.

Интересът ти за шести сезон на Mentor the Young е успешно заявен.

Допълнително през февруари ще те помолим да попълниш отново актуалната и пълна към тогавашна дата форма за кандидатстване.
Увери се, че няма линкове в голямото текстово поле.
http://
http://
Ти се кандидатира успешно!
Формата не работи, ако си оставил/а линк като част от отговора си на отворените въпроси - моля, премахни го.
http://
http://
Отбелязваме:
Изпращайки тази форма, заявяваш интереса си към шестия ни сезон, който започва през месец март. Допълнително ще се свържем с теб с покана за 15-минутно онлайн интервю през февруари.

Интересът ти за шести сезон на Mentor the Young е успешно заявен.

Допълнително през февруари ще те помолим да попълниш отново актуалната и пълна към тогавашна дата форма за кандидатстване.
Увери се, че няма линкове в голямото текстово поле.

Често задавани въпроси

Мога ли да участвам, ако не съм в София или България?
Да, програмата е предвидена да работи и за хора, които са извън столицата или страната. Всички образователни ресурси, с изключение на бизнес симулациите на живо, са достъпни онлайн. В допълнение, в рамките на всеки сезон предоставяме възможност и за онлайн нетуъркинг, от който да могат да се възползват участниците, които нямат възможност да присъстват на събитията на живо.
Какви са изискванията за кандидатстване на младежи?
Кандидатстващите в програмата младежи трябва преди всичко да имат конкретни цели, които искат да постигнат, работейки с ментор. Те могат да бъдат разнообразни, като за работата по постигането им е нужно кандидатите да имат възможността да отделят минимум два часа на седмица в продължение на три месеца, в рамките на които да подхождат с отворена към учене и развитие нагласа.
Какви са изискванията за кандидатстване на ментори?
Кандидатстващите в програмата ментори следва да са професионалисти с поне 5-годишен професионален опит. От тях очакваме да имат възможността да отделят минимум два часа на седмица в продължение на три месеца, в рамките на които да демонстрират желание за споделяне към своя младеж, работейки върху зададените от него личностни, кариерни или предприемачески цели.
Кога мога да кандидатствам за следващия сезон?
Следващият сезон на Mentor the Young стартира на 17 март, като кандидатурите са вече отворени! Можеш да кандидатстваш до 17 февруари, след което ще се свържем с теб със следващи стъпки и/или покана за 15-минутно онлайн интервю. Потвърждение за участие можеш да очакваш на 4 март.
По какъв начин се избира моята менторска половинка?
Сформирането на всяка менторска двойка се прави с напълно персонализиран подход, взимайки предвид критерии като професия, специализация, етап на развитие, тип цели и опит. Кандидатурите и интервютата на кандидатите са в основата на този процес.
Ако съм извън възрастовия диапазон 18 - 25 г., мога ли да кандидатствам?
Да, склонни сме да правим изключения, стига да разпознаем целенасоченост, мотивация и отворена към ученето нагласа. Все пак, ако не успеем да ви приемем в предстоящия сезон, окуражаваме ви да кандидатствате отново. Можете и да разгледате останалите менторски програми в България, които ви препоръчваме: ABLE Mentor, Teenovator и Тук-Там Buddy.